Softat

Idag har jag inte gjort många knop.
Jag har totalt tappat gnistan till det mesta känner jag. Det är inge kul. Alla måsten som måste göras skjuter jag åt sidan hela tiden och det är inge bra alls. Blir faktiskt sur på mig själv.

E har gått en runda ikväll igen på bus eller godis. HJan kom hem med en ica kasse som det låg en massa gott i. Bra att folk oxå stoppar på barnen frukt. Ett stort + i kanten där.

Nu ligger barna i sängen. Båda ville sov ai våran, men jag vill gärna krypa ner själv och läsa. A han är på väg hem igen från Säter. Så han kommer väl in genom dörren vid 23 tiden nått sånt.

Jag ska ta å kasta mig i bingen me.

Natti natt!!

En dag utan bil...

Anders stack iväg tidigt i morse till Säter. Det är nått race där som ska hålla på i 7 timmar och dom kör med 4-hjulingar.

Själv ska jag nu hoppa in i duschen och sen får jag se vad jag hittar på. Det finns en del att göra här hemma så jag kanske ska börja där. Ta lite idag och lite i morgon. Känner mig inte bra alls. Det sätter sig alltid i mina luftrör så det gör att min andning inte är som den ska...som om den brukar vara det =), men det är ju bättre iaf.

Jag måste boka en tid till läkaren och få nya astma mediciner utskrivna. Mina är nog inget kvar i...

Ett ihop plock från bilderna igår!



Fick en bild på Anton och Elliot som var ute och "Lekte Bus Eller Godis".

Bus Eller Godis!!!

Hade ingen aning om att det var idag. Att det förekommer denna helg borde man ha lärt sig, men i USA så gör man väl det i November om jag inte har helt fel.

Men jag har inte handlat hem nått gott till barnen som faktiskt klär ut sig fint så att lille man blir rädd och springer iväg när han har öppnat dörren så snällt.
Känns som man är en dålig förälder som inte har koll på sådant =(

Snuvigt

Vaknade av Anders som skulle ha med E i morse, men som inte vaknade. Var av jag fråga honom om han inte skulle med far sin....och Jo det skulle han!! Han flög raskt upp ur sängen och jag somnade om. Nästa gång var kl 9 och då var Foffe vaken.

Har nu förminskat bilderna från i onsdags, så här kommer några...









   



   



Det vart en hel del.

Idag fick kameran följa med en liten stund ut. Det var fint väder, men det var kallt.

Känner mig inte alls pigg så jag ska ta å lägga mig på soffen en stund och samla krafter.

Bad day

I morse så vaknade jag å var sten förkyld! Men jag beslutade mig att gå och jobba så länge det gick. Det blir ju inte en hel karensdag så heller...ibland får man va ful.

Jag undrar hur mycket snor det bildas igentligen...det slutar ju aldrig, utan bara fylls på och täpps igen. Kommer säkert få åt bihålerna =(

Det vart nått knas när jag skulle förminska bilderna igår kväll så jag måste göra om, men ikväll har jag inte orkat. Jag fastnade på FB som vanligt. Jäkla farmande och göra mat i restaurangen.
Men om jag ska kunna friska på mig så måste jag hoppa i säng nu.

Anders skulle ta med Elliot på jobbet i morgon, det uppskattar lille E.

Ledig onsdag avklarad

I morgon vankas det jobb, både det vanliga och Mary Kay!
Jag känner mig jätte hängig, så jag får se hur det går. Med åren så har man lärt sig hur det känns när man börjar bli förkyld. Men vi får se hur morgondagen blir iaf.

Dagens bravad var att vi åkte ner till Steninge slott jag och barnen. Det vart inte så länge då vi inte kom iväg i tid och Foffe hade tandläkartid 14.30 som vi skulle passa.

Men det vart en hel del foton som jag e lite nöjd med.
Dom får jag lägga in i morgon. Nu ska jag ta å knyta mig. Borde ha gjorts för länge sen...

Ledig onsdag.

Det gick bra igår kväll, kom hem sent efter att ha tankat bilen. Sen vart det lite FB, farma, laga mat mm. Sen myste jag och A så kl vart 2.30. Så är han trött idag så har jag all förståelse.

När jag vaknade upp idag så kände jag av att jag har en förkylning på G. Vore konstigt annars med tanke på hur barnen mår. Hoppas att jag kan jobba i morgon. Vi kommer få en ganska låg inkomst nästa månad eftersom A var hemma i 2 veckor. Men det var ju behövligt och då kan man inte göra nått åt saken. Det blir ju så ibland.

M från jobbet ringde och frågade efter 2 nycklar som saknades. Den ena hade jag haft. Jag har hängt in den, det vet jag, men jag hade tyvärr missat att ge en medicin där till personen som bor i den lgh vars nyckel saknas och det känns mindre kul. Blir besviken på mig själv när jag missar sånt. Skärpning där!! Det anser jag som ett stort slarv fel.

Jag funderade ju på att åka å fota lite höst. Så man kanske ska göra det idag. Jag har en frustrerad snart 3-åring och en uttråkad 8-åring. Den stora vill inte hänga med, så han får väl va hemma då...

Vid 14.30 ska C få hälsa på hos tandläkaren. En spännande upplevelse. E han åkte kana i stolen kommer jag ihåg. Vi får se vad denne lille man hittar på...

Snart dax!

Nu håller jag på att göra mig klar för att åka till mitt älskade jobb och köra ett kvällspass.
Är inte så sugen på det ärligt talat. Vore underbart om man hade slutat 21 istället för 22.
Men det är bara att le och se glad ut.

Jag slumrade till en stund på soffan och ser fram emot att jag är ledig igen i morgon. Får se hur Foffe mår resten av veckan.

Om det är fint väder så tänker jag åka till slottsparken här i Steninge och ta med barnen och fota. Håller tummarna att det inte regnar då.

Kvällsjobb

Klev upp vid sju tiden och hade tänkt få iväg barnen till 8.30. Men lille man har krupphosta stackarn och draken han är hostig han me. Så det blir för dom att va hemma.
Jag börjar 14.30 och slutar 22 idag. Har ingen lust...

Är nöjd med dagen =)

Barnen vaknade först, om man bortser från att Anders jobbade idag...haha!
Det jag hörde nerifrån köket var dom små killarna som blev osams. Elliot var så snäll och hade gjort frukost till lille man, men han var tydligen inte nöjd med sked storleken...och det var det dom bråkade om. Men han hade fått en stor sked till sin tallrik med jätte mkt flingor i. Hmm, E var lite väl generös, men allt slank ner.

När jag väl va klar så tog vi oss till simhallen här hos oss. Det var ett bra tag sen jag var där med barnen. Denna gång fick E följa med oss in i omklädningsrummet. Han frågade om han fick och jag känner att jag har mer koll på honom när han är med mig, för jag vet att det där med duschning inte funkar riktigt än. Men han gjorde det ganska så bra idag ändå.
Han hatar ju att få vatten över huvudet...iaf i ögonen och det blir det ju när man tvättar håret. Lite svårt att undvika det då.

Väl i badet så gick det väldigt bra. Jag har ju köpt simmringar sån med gula flytkuddar i sommras. Dom fungerade toppen.
E plaskade på bra i den lilla basängen. Jag vart riktigt stolt.
Lille man han var till och med i den stora bassängen och simmade och hoppade. Han lyckades till och med att kissa på toaletten efter några tappra försök!

Vi tog en fika i Valsta centrum och hadlade lite innan vi åkte hem. Jag vart helt slut efter att ha legat i badet i ca 1 ½ timme, så jag satte på bilar och la Foffe i soffan. Han somnade snabbt och jag kröp ner en stund efter.

men det var jätte mysigt att vara med dom små liven. Det måste göras oftare faktiskt.

Anders och jag kollade på Nitro Circus som jag tror går på MTV. Det är galna fd cross åkare bla som gör tricks på galna sätt. Hoppar i stora ramper med trehjulingar, hoppar i vatten från höga klippor...hoppar ut ur plan utan fallskärm med mycket mer. Helt galna är dom iaf.

På besök igår...

...i Knivsta, eller det är ju ut på landet åt andra hållet =). Jag och barnen var å hälsade på Anna, Robban och Marcus. Det jag mötte innaför dörren var det här:



Lilla Viktor!! Jag är kär!!
Han var så himelens söt, snäll mm, men den lille mannen har tydligen ett hjärtfel, så han kan inte säljas. Hade inte maken hatat katter och jag inte varit allergisk så hade jag gärna lånat hem honom eller nått.

   

Vi pratade en del och barnen dom busade.

   

Dom leker så himla bra ihop dom tre. Stackars Marcus som fick sig en redig ben tänjning av Elliot...haha! Dom var alldeles svettiga och helt slut när vi åkte därifrån.



Så här roligt kan man ha om man hjälps åt!!

När vi satt och pratade vid köksbordet så såg jag en ring på Annas finger...ja, på vänster hand!!
Har jag glömt att hon har sagt nått?? Nej, det har jag inte. Så jag var tvungen att fråga:
- När förlovade ni er??
Det fnissades och Robban frågade Anna.
-Har du inte sagt nått??
-Nej jag har inte sagt till nån, svara hon.
Jag är så glad för deras skull! Dom är värd varandra. Kram på er!!

Vi vart bjudna på ost och skink fylld fläskkottlett (eller hur det stavas) som var dubbelpanerad. Det var super gott, det måste jag prova att göra själv. Det vart så saftigt köttet.
Men hon är en klippa på att laga mat. Anna passade på att göra morotsbröd, som jag oxå ska göra själv nån dag. Det såg inte så svårt ut. Det jag saknar bara är en köksassistent och då menar jag apparaten. Men en sån är ju inte billig. Jag kanske kan överta mammas. Jag tror att den ska fungera fortfarande.
Det vore inte helt fel med hembakat bröd faktiskt.


Vad ska man hitta på?

Igår så stack Anders iväg på kvällskvisten till Sollentuna. Det skulle vara nån spelning på ett ställe som vi hängde på när vi var i 18-20 års åldern. Det var en hel hög med folk som skulle dit som man inte har sett på ett tag, så det känndes lite kymit att inte kunna få vara med.

Men jag hade en mysig kväll med mina pojkar istället. Vi spelade Sing Star på P3:an. Det var ganska underhållande.

Pratade en stund med Anna och vi sa att vi skulle höras idag, så jag funderar på att åka dit å hälsa på. Det är ju inte så ofta man ses, tyvärr.

Det är grått å tråkit väder ute. Jag hade velat fota lite nu när det är så fina färger på träden. Har en stor nyfikenhet på Steninge slotts park. Men är ju osäker på hur man får gå där. Vill ju inte få en utskällning för att man inte får vara just där.
Sen finns det ju Rosersbergs slott. Tycker det är lite roligt och spännande med historia runt sånt där.


Jag hade två bilder här på slotten som jag hittade när jag googlade. Läste sen på en fotografs blogg att man inte får göra så. Så nu har jag lärt mig det...

STENINGE SLOTT



ROSERSBERGS SLOTT



Nu ska jag ta å snygga till mig, ringa Anna å se vad hon gör och om hon orkar träffa oss.

Johnblund...

Igår så var jag så dum att jag sov en stund på fm. Det gjorde att jag frenetiskt läste i Camilla Läckbergs nya bok "Fyrvaktarn". Hennes böcker är så svåra att släppa. Hon är otroligt duktig på att skriva, tycker jag.
I våran säng låg en snarkande Foffe och efter ca en timmes läsning dök den andre lille mannens huvud in genom vår dörr och säger -Jaha, och går därifrån.
Jag var en snäll mor och sa att det var ok att han kom å la sig i vår säng han me, men det innebar att han fick ligga i fotänden.
Vid ett tiden släckte jag. Klockan den ringde 04.45 och en halvtimme efter klev jag upp...

Vid 14 tiden idag, då kom Johnblund och satte sig på min axel och han har vägrat flytta på sig sen dess. Så nu är det hopp i lopplådan med barnen och sen krama kudden stenhårt. Imorgon börjar jag sju oxå, men det är skönt att komma hem tidigt iaf.

Måste ta mig i kragen!

Nu är det fredag igen....och här sitter jag och är på väg att bege mig ut ur huset. Jag förstår inte varför jag ska ha så svårt att ta mig för saker som behövs göras, nä istället så fastnar jag här, framför datorn, på facebook. Fy mig!

Jag måste ta å panta burkar och åka å handla. Är lite sugen på att ta en tur förbi Jysk och köpa några nya handukar. Våra är så trista. Skulle där oxå behöva titta efter lakarn med resår till barnen. Vore inte helt fel att ha ett sådant i våran säng me, med tanke på hur det ser ut där efter nån dag =)

Jag får inte glömma att köpa nya proppar till proppskåpet, för just nu så har jag tvättat och då ryker värmen i sovrummen...haha!!!

Nu ska jag ta å byta om å fara iväg. Barnen är hos kompisar här på gatan. Då till och med lill Foffe är hos en kompis, då är dom inte så små längre. Stackars Anki. Jag får slå en flukt där och se hur det går =)

Bröllops bilder lämnade!

Igår var jag hos Alexandra och lämnade deras bilder. Det har tagit lite för lång tid, men men. Jag har ju suttit och hållt på med alla bilderna, tills Anders sa till mig att jag skulle välja ut dom bästa som jag vill ha i albumet och bara jobba med dom....hmm. Att jag inte hade tänkt på det =). Då kanske det hade gått lite fortare för mig. Men samtidigt så vill jag inte lämna ifrån mig bilder som inte ser bra ut. Som tur var så är dom flesta klara iaf.

Det som var skönt var att hon vart nöjd och jag hoppas att hon inte bara sa så för att vara snäll, utan att hon blev nöjd på riktigt.
Jag ser det här som en erfarenhet rikare. Jag måste ta för mig mer på plats och sen att man kollar bakgrunden i bilden lite bättre. För några bilder på Alex som är jättefina, så har vi en urtjusig tennisbana i bakgrunden. Inte så smart kanske.

Hennes lilla Tyra var jag nära på att stoppa med mig i data väskan. ( Den är ju en ryggsäck =)).
Hon är så söt!! Man får väl låna henne, eftersom jag själv bara har manliga bustroll...haha!

Jag hade bestämt mig för att åka senast 13.30 därifrån, men kl. vart lite mer, tyvärr. Jag hade en tandläkartid 14.30, så det vart att gasa på motorvägen. Men jag han i tid och hålet vart lagat. Det känns skönt att man har träffat en tandläkare som man trivs med. Hon är lyhörd och observant. Nogram när hon jobbar. Det känns tryggt. Nu kanske man inte drar sig för att gå dit, som man gjorde förr.

Jag tar ju en del bilder med lill kameran. Tanken var att jag skulle kunna ha med den överallt och knäppa på det som händer runt mig och sen för att lättare kunna lägga ut bilder här. Men jag är inte riktigt nöjd med den, tyvärr. Antingen så är det kameran eller så sitter felet i mig. Jag är bortskämd med att få så rena fina bilder med vår D80. Men man kan ju inte kräva allt. Vissa bilder blir dock bra iof.




Frusen!!!

Shit va det är kallt nu...hur ska det bli i vinter? Är det så här varje år, har man glömt? Ja, vad vet jag... Här om morgonen så var det +2C. Snart är det dunjacka och långkalsonger.
Mörkt är det också. Längtar redan till sommaren igen, även fast det är väldigt vacker ute med färgerna i löven och dimman som ligger som ett täcke.

Veckan har varit ok. Nu är jag ledig i 2 dagar. Ska jobba i helgen. Det är blandade känslor med att gå tillbaka som jag har jobbat tidigare. M undrade hur det gick och hur det känndes. Tidigare har vi jobbat breved varandra och nu ska hon leda mig...
Men som sagt, jag är glad att det är hon.

Var å handlade med mor idag, hon är så otroligt snäll, vet inte hur jag ska kunna ge tillbaka. Jag hoppas att jag blir likadan för mina barn.

Vi fick hjälp av underbara Fredrik idag. Det har ju läckt i taket i vardagsrummet nu också. Kommer väl från övervåningen, så killarna har kladdat ute vid taket. Vi får väl hoppas att det hjälper nått.

När vi stod och skulle säga hej då, så gick strömmen i vardagsrummet...det bara blinkade. Efter nån minut så kom Foffe ner och sa att sagan var trasig. Så där uppe i hans rum och i vårat rum hade nått hänt också!
Anders gick ut och chansade tillslut och trixade i elskåpet ute och lyckades fixa det. Tur att han är så duktig, min älskade make =).

Imorgon blir det att försöka göra klart bilderna till Alexandra. Sen kan man leka lite mer med dom. Vi hade besök igår och då kollade jag igenom dom som är kvar och många är tyvärr suddiga. Jag måste ha haft fel inställning på kameran, tyvärr. Men några bra blev det och hur många bilder har vi i vårat album. Det är inte så många. Så det går nog att plita ihop ett. 
Jag hittade en sida som man kan göra album i med bra priser.  www.vistaprint.se
Jag har ju en som jag ska prova oxå, men den är lite dyrare. Denna ser enklare ut att arbeta med, men jag vet ju vad som går att göra på den andra sidan, så vi får se.

Huvudsaken är att dom blir glada och nöjda med bilderna.

RSS 2.0