Lördags seg

Igår var det fredagsmys och idag har jag varit lördags seg. Vaknade några ggr på fm men klev inte upp förrens 10. Jag hade hört Foffe vid 8 snåret redan, men kände inte för att kliva upp. Men när jag hörde att han stängde sin dörr så förstog jag att det var en bajsblöja på G. Mmmm mysig att vakna till en sån, tur att man inte var bakis...haha!!

Lite nytta fick jag gjort idag iaf. Jag tog fram kassarna med kartonger och glas och diverse plast som skulle till tippen. A hade pratat om att ev hjälpa en vän med hennes dator. Men tji fick jag. Så vid 13.30 så for jag och foffe mannen till tippen och slängde skiten. När vi var klara så ville han inte åka hem, men så blev det.
Vi skottade lite av den snön som hade fallit i natt.

Jag ska ärligt säga att jag tycker att denna vinte har varit jätte bra. Snön har fått legat kvar hela tiden. Än så har vi sluppit slask och halka om vart annat, så man ska inte klaga på att det är kallt. Det är ju bara att klä på sig eller stanna inne.
Ljusare på morgonen och eftermiddagen är det nu me. Så vi går mot ljusare tider. Hoppas bara att vi får en bra sommar.

Efter tippen besöket och skottningen så gick jag och lille man upp och la oss under täcket i vår säng. Vi skulle se 101 dalmatiner på tvshack, men det gick inge bra med laddningen så det hackade för mkt. Så vi struntade i det. Vi somnade straxt efter och sov till ca 17. Jag sände ett sms till Malin som tydligen i sin förvirring hade glömt medela när vi skulle vara där. För svaret vart 17.30-18.00....hmmm, vi kommer när vi e klara...vart svaret.

Vi tog en promenad dit jag och barnen. Pulkan drogs mest av E och lite åkte Ch, då det går fortare. Väl framme så fick vi en god vitkålssoppa och nån god smörgos med gucka på. Sen hade Malins käre far lagat go mat. Det var kyckling gratäng eller fläskfilegratäng med god sås, ris eller potatis. Sen vart det tårta och den var jätte söt med prinsessor på =)
Det jag har glömt att skriva va att Elinah fyllde 6-år. Oj va det går fort.
I morgon kommer svärföräldrar och A´s faster och sambo och ska fika och kolla hur mkt bräder som måste bytas ut på vårt hus....kan bli spännande =)

Det är en seg vecka....

Har varit dåsig hela dagen idag, från det jag klev upp och är det fortfarande. Har en molnande värk i huvudet bak och en svidande i väntser arm. Men det är ju bara att hugga i som vanligt...
A hade stå dag så han fick skicka iväg E, själv lämnade jag lille man.
 
Det känns som att jag gnäller alldeles för mkt här nu. Det får räcka nu, men jag måste få ventilera mig nånstans.

Idag har det snöat...igen. Ganska mkt kom det ner idag. Säkert ca 15 cm. Foffe gick ut ett tag efter middagen och jag följde med. Hade legat å blundat i 2,5 tim med värme kudden på em. Så jag ville ut en stund. Det var bara att hugga i spaden och skotta.Tur att det är så lite som vi har ansvar för som ska skottas. Mamma har då värre stackarn. Vet inte om hon har fått hjälp idag med det, eller om hon har varit duktig och gjort det själv.

A är ute nu på kvällen och kör 4-hjulingen. Han lät som ett barn på julafton när han ringde och sa att allt var ok =). Dessa män...haha!!

Lotta W tipsade A om en sida som jag vart så förtjust i. Den måste du bara kolla in. Men jag kan tänka mig att det är lätt att fastna där...
http://tvshack.net/

Det är filmer och avsnitt från olika serier som har gått och går bla. Jag hittade Millennium som jag tyckte så mycket om. Älskar ju crim serier och sånt som är lite övernaturligt. Dock inte sci fi filmer och sånt. Det är inte min gjej.
Så igår kväll tog jag min dator och kröp ner i sängen, liggandes på spikmattan en stund och tittade på ett avsnitt. Det var jätte mysigt =)

Jag måste ta och lägga upp bilder från när jag och Maral va med barnen och åkte skridskor. Får se om jag lyckas med det i morgon...fröken jag gör det sen....


Helgen avklarad

Nu så är helgen slut. Hade sista gänget på fika idag. Lottis och Ullis och Alex, Mary, Ramo, Malin och Elinah. Det var jätte roligt att ha dom här.

Mary har jag inte sett sen i våras då hon fylde år. Så det var ett tag sen.
Det var fullt upp på jobbet idag. Jag har ju inte gått på extra resurs listan förr, så det vart ju som det vart. Men han det jag skulle iaf.
Men det känns i kroppen nu. Har jätte ont och känner mig väldigt stel i nacken. Har tagit 2 tabletter idag och den sista nu känner jag av så det är dax att hoppa i säng. Jag blir trött och yr av dom. Men dom lindrar iaf lite som tur var.
En dag till att jobba, sen ledig en dag. Ska bli skönt. Jag hoppas att jag får vara hemma helt själv då....känner att jag behöver det.

Ha det!!

Ruschig lördag

Fick sätta fart direkt när jag vaknade idag. Det behövdes städas här hemma och jag skulle få släkten på fika 14.00. Mor skulle dyka upp lite tidigare.
Det damsögs och städades på toaletterna, diskade disk och maskin. Plockade ur maskin. Plockade upp två ikea kassar med rentvätt och stoppade in och sen varit duktig och fyllt på dom igen...haha!!

Fick lite hjälp av barnen som fick plocka i sina rum och E som gjorde ett försök att damsuga trappen med lilla damsugaren. Gick så där bra... Men det var snällt iaf.

A var iväg och körde 4-hjulingen över dagen i Gnesta. Han kom hem vid 16.30 och då hade han handlat lite med sig som jag hade bett om.

Har drukit några glas vin så jag mår alldeles utmärkt i mitt jobbiga liv just nu. Det är psykist jobbigt att ha värk. Jag blir galen. Benet klarar jag av, det har jag lärt mig att leva med, men detta med stelheten och allt i nacke, axlar och armar....BLÄ!!!!

Nu ska jag straxt hoppa i säng!! 
Ska jobba i morgon. Ska dock få besök av mina söta tjejer Ullis och Lottis =)
Natti!! 


Läxläsning

Igår så började vi på Elliots matte läxa. Han ska vara klar med den till torsdag. Skrivläxa har han må-fre och då ska dom skriva en berättelse.
I matten så verkar det som att dom har börjat med delat... Det är pengar som han ska räkna och sen dela dom på 2.
Det slutade med att jag tog fram små pengar och han hämtade sin plånbok. När han kom och frågade om jag hade en 500 lapp så fick jag idén att göra lossas pengar till idag, vilket jag gjorde.

Jag tror att det hjälpte till en hel del och att det vart roligare att räkna för honom. Matte har han lättare för än att skriva, det märks.

Det vart genast en konflikt om skrivläxan.
-Jag vet inte vad jag ska skriva.
-Använd fantasin, titta på bilden.
-Jag kan inte, jag behöver hjälp.
-Men vi kan inte skriva åt dig, hur gör du när du leker och ni bestämmer vad ni ska leka...???
Osv..osv..osv...

Pappa Anders som då har en stor påse med fantasi försöker på sitt vis. Elliot stretar emot.
Tillslut så tar A ner den andra bärbara datorn och tänkte att det kanske är lättare och roligare att skriva på den och sen skriva ner den för hand.
Det är tyst där nere iaf. Måste betyda nått positivt.

Lill monstret har jag lyckats satt på toa 2 gånger för att göra nr 2. Den andra gången så tog jag honom på bar gärning då han små sprang in på rummet och stängde dörren. Då han inte hade nån blöja på sig så fick jag eld i baken.
Idag gick det inte lika bra, men det är ju bara att fortsätta, så kanske han blir blöjfri så småning om.

Rastlös

Igår kväll så vaknade lill monstret och hade krupp, han hade jätte svårt med andningen stackarn. Han fick tabletter som man löser i vätska, vi tvingade i honom astma medicinen och sen fick jag i honom nått flytande som jag inte kommer ihåg namnet på.

Jag satt ute en stund fullt påpålsad och han inlindad i två fleece filtar (för han ville inte klä på overallen).
Det var ganska mysigt att sitta där på trappen och han filoficerade rätt friskt =). Dä musigt, sa han, sötnosen!

Han somnade i vår säng tillslut och det var ganska snabbt.
Jag var duktig och tryckte av väckarklockan alldeles för länge idag...va nog trött...
7.25 väckte jag e och bad om ursäkt att jag varit dum och sovit förlänge. Men han klev snällt upp och åt frukost. Han e en klippa!

Jag har försökt läsa i guiden för vår kamera, då jag e sugen på att lära mig att fota på nått annat sätt än med dom förinstälda programmen och istället kunna använda bokstavs lägena som man får ställa in själv på olika sätt.
Det e inte lätt...han försökt lära mig själv, men med mindre framgång. Ska leta reda på sidan som heter luftskeppet eller liknande som är bra har jag för mig.

Jag läste en artikel i aftonbladet idag om en 30 årig tjej som e sjukskriven och som ska ut i arbetslivet igen. Sättet hur regeringen har bestämt att det ska gå till....det är ju sjukt tycker jag. Sen att det självklart finns och fanns folk som gick sjukskrivna fast dom egentligen kunde jobba som har förstört för andra. Jag känner värkligen för henne. Fy F_N!! Hon har det inte lätt.
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6431136.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5943308.ab

Varför ska det va så för vissa??
Eftersom jag själv går med värk varje dag så tycker jag synd om henne, jag förstår henne, värk e oftast inget som syns på utsidan men som man upplever på olika sätt på insidan.
Jag känner mig frustrerad över vad mitt problem är, hur jag ska kunna göra för att må bättre, vad det är som gör att jag får så här hela tiden...

Jag ska ju till läkaren på onsdag och hoppas att han kan hjälpa mig en bit på vägen iaf.
Nu ska jag vika tvätt, stoppa in det i garderoberna, slänga in rentvätt i torktummlaren och dra fram damsugaren. För det e så skitigt här hemma!!!

Tack å hej!!


11/1-10

Ja det har redan gått 11 dagar på det nya året. Vi firade själva i år, vilket faktisk var riktigt trevligt. Bra mådde vi dagen efter oxå. Men redan då hade nacke och axlar börjat krångla. Så nu e jag hemma igen. Denna vecka är jag helt sjukskriven och sen vart det 50% i 3 veckor. Jag går omkring med en gosig halsduk på mig inomhus för det kanske hjälper något...vem vet?
Jag smorde in mig idag med tigerbalsam och fick genast en komentar från Elliot. "Det luktar illa här!!"

Men va gör man. Man testar på allt. 

Jag har börjat gå promenader med Maral som har flyttat hit. Minns inte om jag har skrivit det. Jag är så glad att hon har dykt upp i mitt liv igen =).

Men som sagt. Det är kallt ute, så man e ju inte så sugen på att gå ut. 
Vi tog en promenad till Steningebadet först och sen fortsatte vi till Steninge slott. Då ringer E och säger att han e hungrig och undrade om jag var hemma...Vad gör man!!
Går väldigt fort hem!!
Dyng svättig blev jag, så nån nytta vart det av den promenade, rosig på kinderna och hakan. Hmm. Kanske inte lika bra då det är lite förfrysningsvarning på det hela. 


 
Steninge slott från badplatsen.

Har ju tyvärr skit i kameran som lämnar spår i bilden, har inte orkat tagit bort dom i bild programet, så ni får ha lite överseende med det...





Här runt hörnet vågade vi oss ut på isen, Jag tycker att det är obehagligt, men det gick bra. Inte ett knak!


 
Uppe vid glasbruket



Och grinden till slottet...




Sen har jag faktiskt lånat hem svärmors spikmatta, har bara legat på den 2 ggr, men det har varit skönt.

Funderar oxå på att börja simma, vi får se...

Typist mig att sitta här och skriva när klockan är alldeles för mkt. Men är man en nattuggla så är man.
Ska skjutsa maken till lastbilen i morgonbitti när barnen lämnas. Hoppas på att få lite lung och ro då.

Jag har varit till mor min och for och handlade med henne. Hon är så tacksam och sa " Ja, jag kan ju ta färdtjänsten oxå om jag vill handla..."
Men snälla , sa jag. Du ställer upp så nedrans mkt hela tiden, kan inte jag få komma å hjälpa dig med det här och samtidigt umgås....

Det tyckte hon att jag hade rätt i.
Vad ska jag göra när hon inte finns i mitt liv längre....Min älskade mamma!!



Ännu en kall dag till ända.

Jag vaknade vid 10 och klev upp straxt efter. Barnen tittade på tv och gubben åkte iväg tidigt och var nån stans med 4-hjulingen och åkte. Det är -20 idag me och jag hade ingen lust alls att gå ut.

Maral och barn kom på besök på em och stannade till ca 17.30. Barnen lekte snällt, men lille man vart trött och grinig efter ett tag, så han vart utvisad till soffan där han fick vila en stun. Resultatet vart bra =). En mkt roligare kille igen.

Vi 17 tiden så kom maken hem. Han vart trött och seg. Trot eller ej, men han låg i säng vid 19 tiden. Hoppas att han e någolunda utvilad imorgon då han ska jobba.
Elliot har sin första dag i skolan efter jullovet i morgon. Jag tror att det e en kort dag, men jag lär vara hemma, så han får gå hem själv sen , stora killen. Puss!!

Jag har varit jätte stel i nacke och axlar idag. Är tung i huvudet och allmänt blä!!
Vet inte hur jag ska göra, inte blir jag bättre av att lyfta och dra runt mina gamlingar iaf. Varför ska jag få så här. Det suger stenhårt =(

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på att jag får sommna snabbt. Natti!!

Så in i baljan kallt!!!

Ute nu är det -20 grader. Det har varit kallt hela dagen. Fy bubblan, jag känner mig som en isbit. Men man ska inte klaga, för det här är ju bättre än en massa slask iaf.

Jag har varit dålig med uppdateringen och ska göra ett försök med det imorgon....där har vi det igen, "jag gör det sen"....

Men har lite bilder som jag skulle vilja lägga upp, några finns i kameran och några på en annan hårddisk. Får se hur jag löser det...haha!!

Imorgon, eller idag kan man säga ska A åka iväg på endagstur med vår ATV. Burr!!! Hoppas att han får det roligt iaf.

RSS 2.0